butterfly-residence-logo
Menu

septembrie 22, 2021

Apartament meticulos renovat – profită de culoare și de caracteristicile elegante ale accentului

Odată era o casă de familie, acest apartament din São Paulo, Brazilia, tocmai a fost transformat într-un spațiu frumos pentru o singură persoană. În același timp, locul a fost renovat. Arhitectul Flavio Castro a fost responsabil de transformare.

Apartamentul are un plan deschis, iar bucătăria, sufrageria și spațiul de locuit formează o zonă mare. Fiecare secțiune este frumos personalizată și, deși nu există bariere fizice între funcții, fiecare are propria personalitate.

Zona de zi este un spațiu informal, cu o secțiune simplă și confortabilă, decorată cu două tipuri de perne de accent și alte două tipuri de scaune, inclusiv o bancă simplă neagră și două fotolii galbene care luminează camera.

După cum puteți vedea, toate funcțiile și spațiile diferite se combină perfect. Această structură din lemn în formă de cub, cu rafturi deschise pe ambele părți, permite o tranziție lină.

Există o mulțime de detalii accentuante în tot apartamentul. Grupul de patru lumini pandantive atârnate deasupra mesei de masă combină în mod expert forme atrăgătoare și culori contrastante într-un design creat de Tom Dixon și inspirat de vasele de apă indiene.

Aici puteți vedea de fapt cât de mare este acest spațiu. De asemenea, observați cât de frumoasă este paleta de culori. Gri și albastru formează o combinație excelentă, în timp ce galbenul le completează într-un mod minunat.

Camera TV este ascunsă într-un colț în spatele acestui raft compact. Este un spațiu care se simte privat și intim, dar care este inteligent integrat în planul deschis și permite utilizatorului să vadă întregul apartament de aici.

Dărâmarea zidurilor a permis ca toate aceste spații să devină una și felul în care acestea se lovesc unul de altul este doar minunat. Ne place cum fiecare zonă are, de asemenea, propriul său caracter, dar rămâne o parte din imaginea de ansamblu și contribuie la un decor coeziv și bine echilibrat.

Renovarea a combinat, de asemenea, elemente vechi și noi. Unele finisaje și caracteristici au fost lăsate în mod intenționat să iasă în evidență. Atenția minuțioasă la detalii i-a permis arhitectului să transforme acest spațiu într-un cu totul nou tip de apartament.

Bucătăria este cel mai colorat spațiu, cu o gamă frumoasă de nuanțe de aceeași culoare. Decorul este foarte compact. O unitate mare de perete ascunde toate spațiile de depozitare, iar raftul de vin încorporat economisește spațiu și arată șic în același timp.

crossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram