butterfly-residence-logo
Menu

septembrie 22, 2021

Casa de plajă din 1934 a lui Charlotte Perriand

Charlotte Perriard a trăit între 1903 și 1999 și a fost prima femeie arhitectă din lume. La un moment dat, ea a proiectat o casă de vacanță prefabricată pentru clasele muncitoare și a fost un proiect ingenios, dar a primit doar respectul și recunoașterea pe care le merita recent. Așadar, proiectul a fost readus la viață 80 de ani mai târziu și acum putem profita în cele din urmă de minunata idee a designerului.

La Maison au Bord de l ”Eau a devenit principala atracție a spectacolului Art Basel din Miami Beach (3-8 decembrie 2013). A fost un proiect sponsorizat de casa de modă franceză Louis Vuitton, iar casa a fost construită pe plaja din fața hotelului Raleigh din South Beach.

Este fabricat din lemn și aluminiu și are o conexiune foarte fluidă și perfectă între interior și exterior, element care este foarte frecvent în majoritatea structurilor moderne.
Ceea ce este interesant este faptul că, atunci când designerul a venit pentru prima dată cu ideea acestei case, nimeni nu a vrut să o construiască. Acum poate fi apreciat în cele din urmă. Desigur, designul original al casei a trebuit să fie adaptat pentru a o face mai potrivită pentru aceste vremuri. Cu toate acestea, principalele elemente care îl definesc au fost păstrate. Casa este fabricată din lemn și aluminiu, ceea ce o face să fie redusă la prețuri și astfel accesibilă cât mai bine posibilă pentru prefabricare.

crossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram