butterfly-residence-logo
Menu

octombrie 31, 2021

Statul investește 38 de milioane de euro în noi clădiri pentru Academia Română în sediul de pe Calea Victoriei

Statul investește 38 de milioane de euro în noi clădiri pentru Academia Română în sediul de pe Calea Victoriei
Academia Română vrea o nouă aulă, care să fie construită lângă clădirea istorică de pe Calea Victoriei din București, în care funcționează astăzi și care este încadrată în clasa de risc seismic I. Imobilul a fost construit în perioada 1911-1923 și consolidat și reabilitat în perioada 2007-2008.
În plus, un nou corp de clădire va fi construit ca extindere la clădirea care există și unde ar urma să funcționeze cele 14 secții ale Academiei, birourile conducerii, dar și săli de întruniri și spații de primire și protocol.
“Reabilitarea, consolidarea, modernizarea și dotarea sediului istoric al Academiei Române este un proiect de importanță națională, luând în considerare activitățile Academiei desfășurate timp de 150 de ani în slujba națiunii române pentru unitatea spirituală și culturală a provinciilor românești”, se arată în nota de fundamentare a proiectului de HG.
Proiectul prevede investiții de 188 de milioane de lei și ar urma să fie dezvoltat în patru etape. Din acești bani, 187 de milioane de lei vor veni de la Ministerul Dezvoltării prin Compania Națională de Investiții (CNI), iar Academia Române vine cu un aport de 833.000 de lei.
Ideea de construcție a unui sediu pentru Academia Română nu este nouă, potrivit Hotnews.ro.
În 2016, Academia Română inițiat demersurile pentru obținera PUZ-ului. Iată care sunt indicatorii aprobați și prezentați în nota de fundamentare a proiectului de act normativ.

P.O.T. propus prin proiect SF= 29,54% (raportat la întreaga incintă)
C.U.T. propus prin proiect SF= 1,374 (raportat la întreaga incintă)
P.O.T. maxim admis cf.PUZ aprobat = 40% (raportat la întreaga incintă)
C.U.T. maxim admis cf.PUZ aprobat = 2 (raportat la întreaga incintă
Prima etapă prevede construcția unui corp nou pentru Aulă, care va avea două etaje și o suprafață construită desfășurată totală de 8.500 de mp.
În cea de-a doua etală se are în vedere consolidarea, reabilitarea și extinderea unei clădiri, a treia etapă se referă la reabilitarea și modernizarea actualului sediu și transformarea acestuia în muzeu, iar ultima etapă este destinată amenajărilor de incintă. La finalizare, clădirile Academiei Române vor avea o suprafață construită de 3.388 de mp și una construită desfășurată totală de 14.600 de mp.
Durata de execuție prevăzută în proiect este de 30 de luni.
Sursa foto: www. vestitorulortodoxiei.ro
———————————————
Conținut preluat din feed-ul autorului. Citește tot articolul aici: https://www.economica.net/statul-investeste-38-de-milioane-de-euro-in-noi-cladiri-pentru-academia-romana-in-sediul-de-pe-calea-victoriei_538444.html

crossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram