Este foarte dificil și unii ar putea spune chiar imposibil să găsești un apartament perfect din toate punctele de vedere. Fiecare are propriile sale argumente pro și contra și nu sunt întotdeauna echilibrate, dar este modul în care ne ocupăm de inconveniente și le folosim în avantajul nostru, care ne inspiră și fac ca un apartament să se simtă ca acasă. Să luăm acest exemplu. Acesta este un apartament situat în Vilnius, Lituania. Inn 2016 interiorul său a fost remodelat de către arhitectul Indre Sunklodiene și Studio Interjero Architektura.

 

Apartamentul este structurat în două volume pe două etaje și aceasta este zona socială

 

Aspectul zonei de zi nu este tocmai foarte practic sau ușor de lucrat, dar decorul s-a dovedit excelent aici

 

Apartamentul este structurat pe două nivele. Fiecare are propriile funcții și decor. Unul dintre etaje era destul de greu de mobilat din cauza planului de etaj lung și dreptunghiular. Designerii au ales să combine perfect zonele de locuit și cele de luat masa. Au creat o zonă de relaxare centrală cu module de canapea confortabile în culori complementare. Pe o parte, există un perete de cărămidă albă, acoperit aproape în întregime de o unitate de rafturi care are un cadru metalic și căsuțe din lemn. Pe de altă parte, există o unitate de depozitare redusă, care se întinde de-a lungul pereților și se termină într-o bancă confortabilă. Masa este așezată în fața băncii și două scaune potrivite cu canapeaua stau pe partea opusă.

 

Proprietarul a ales să atârne televizorul pe perete, deasupra unității de depozitare reduse. În acest fel poate fi vizualizat din zona de ședere și servește, de asemenea, ca element decorativ de perete. Acesta este unul dintre detaliile care ajută la menținerea designului interior al apartamentului simplu, practic și în același timp elegant. Stilul folosit pe tot parcursul este eclectic, fiind o combinație de elemente moderne și scandinave.

 

Unele detalii industriale inconfundabile pot fi văzute în biroul de acasă, care este o cameră confortabilă cu această unitate de perete din plasă metalică. Ca și până acum, elementele metalice sunt completate de detalii din lemn cald, iar rezultatul este armonios și elegant. Această zonă are și două spații de lucru. Este practic un singur birou lung și minimalist, cu două scaune orientate către peretele din spate.

 

Bucătăria este la același etaj cu zona de living. Ocupă un spațiu lung și îngust care nu oferă prea multe opțiuni în ceea ce privește aspectul și decorul. Utilizarea culorilor neutre și a elementelor din lemn merită din nou, oferind spațiului un aspect cu adevărat rafinat și elegant.

 

Dormitorul este foarte mic. Abia aici este suficient spațiu pentru piesele de mobilier de bază, iar patul ocupă cea mai mare parte a spațiului din podea. Chiar și așa, nu prea se simte atât de mic. Acest lucru este parțial pentru că camera are un tavan înalt, care este accentuat de perdelele lungi.