butterfly-residence-logo
Menu

septembrie 22, 2021

Apartamente cu pereți mobili care inspiră prin flexibilitate

A avea un apartament cu pereți pe care îl puteți deschide sau mișca, oricum doriți sună cu siguranță cool și chiar un pic science fiction. Conceptul este foarte real, deși nu este atât de exploatat și popular pe cât ar putea fi. În cea mai mare parte, acest tip de amenajări flexibile cu pereți mobili este văzut în apartamente cu studio" 11768 target="_self">garsoniere sau apartamente cu eficiență, ambele fiind mici și au nevoie de flexibilitate pentru a fi multifuncționale.

Un apartament mic de 420 mp

420 de metri pătrați de spațiu nu sunt cu siguranță foarte mulți, mai ales atunci când vorbim despre un apartament. Cu toate acestea, studenții la arhitectură Catalin Sandu și Adrian Iancu au reușit să profite la maximum de un astfel de spațiu atunci când au proiectat acest apartament în Soho. Camera de zi este la vatra apartamentului și funcția sa nu se limitează la a fi doar o cameră de zi, deoarece poate fi folosită și ca zonă de luat masa. O masă pentru zece oameni poate fi desfăcută în câteva secunde. Același spațiu are, de asemenea, un birou în picioare în colț și un pat Murphy care se desfășoară deasupra secțiunii. Un astfel de design multifuncțional este posibil datorită unei partiții mobile de perete care permite locuitorilor să împartă apartamentul în funcție de nevoile lor imediate.

Un mic apartament din New York are un perete TV în mișcare

Acest apartament din New York este chiar mai mic, având o suprafață de doar 390 de metri pătrați. De asemenea, are un perete mobil care permite o zonă de living, un spațiu de lucru, o zonă de dormit, un dressing, o bucătărie, o sufragerie și o baie pentru a fi strânse confortabil în această micro-casă. Peretele alunecă de la o parte a apartamentului la cealaltă și leagă sau împarte zona de zi de zona de noapte. Un alt element de design flexibil este un divizor pivotant cu difuzoare personalizate și un colț TV care se poate roti cu 180 de grade. Apartamentul a fost proiectat de MKCA.

Unități glisante

Apartamentul pe care îl vedeți aici este situat în Madrid și a fost proiectat de PKMN Architectures. Proprietarii au dorit ca acesta să funcționeze atât ca o casă, cât și ca spațiu de lucru și a trebuit găsită o soluție flexibilă de proiectare pentru ca acest lucru să se întâmple. Drept urmare, bucătăria, dormitorul și spațiile de depozitare au fost integrate într-o unitate cu pereți mobili care poate fi organizată într-o varietate de moduri. Unitatea este fabricată din OSB și este poziționată într-un colț lângă baie. Când este închis, este compact și ocupă puțin spațiu. Numeroasele configurații posibile fac apartamentul extrem de versatil.

Unitate de perete rotativă

Nu toate spațiile cu pereți mobili sunt mici. Cel proiectat de PKMN Architectures este un proiect numit Casa MJE. Are o unitate rotativă în centru și acesta este elementul care definește aspectul și delimitează funcțiile și spațiile. Pereții mobili permit locuitorilor să-și transforme locuința după cum este necesar. Unul sau chiar două dormitoare pot fi adăugate la aspect ori de câte ori este necesar. În restul timpului, spațiul este doar o casă spațioasă, cu camere deschise și un decor interior proaspăt și minimalist.

Apartamentul proiectat de Brad Swartz în Australia ne aduce înapoi în sfera caselor mici. Măsoară în total 27 de metri pătrați, dar nu este chiar atât de mic pe cât se aștepta. Acest lucru se datorează designului său flexibil. Proprietarii au dorit ca apartamentul să aibă mult spațiu de depozitare, o zonă de spălătorie, un spațiu de luat masa și să fie funcțional și modern. Inițial, avea o singură cameră. Arhitectul a reușit apoi să îi ofere un aspect mai bine organizat prin adăugarea unui perete mobil care ascunde dormitorul și oferă intimitate fără a face spațiul să se simtă îngust și mic.

Suprafața pătrată limitată poate fi o problemă reală atunci când vă dați seama că nu există nicio modalitate de a include toate funcțiile și caracteristicile dorite. Sau este? Într-un fel, studioul spaniol Elii Architects a reușit să ofere acestui mic apartament un interior foarte flexibil folosind pereți despărțitori glisanti. Mai mult, au fost folosite și alte soluții de design ingenioase. Masa și băncile sunt depozitate sub tavan și pot fi coborâte numai atunci când este necesar. Un leagăn, o minge disco și un hamac sunt, de asemenea, depozitate într-un mod similar. Acest lucru permite ca apartamentul să fie transformat dintr-o casă confortabilă într-o galerie de petreceri în doar câteva minute.

Hong Kong Micro Apartment

LAAB Architects a reușit să includă o bucătărie completă, o baie, un home cinema, o sală de sport, iar o mulțime de spațiu de stocare este de doar 28 de metri pătrați (309 de metri pătrați). Acest lucru a fost realizat prin crearea unei serii de configurații diferite care pot fi prezentate de apartament. Spațiul poate fi transformat prin deschiderea sau închiderea pereților mobili. Aparatele și spațiile pot fi mutate și ascunse sau dezvăluite atunci când este necesar, permițând apartamentului să fie extrem de flexibil și întotdeauna organizat. Pe lângă acest tip de amenajare, apartamentul are și o serie de funcții inteligente implementate în designul său. Acest lucru îl face nu numai versatil, ci și modern și ușor de utilizat.

Micro Apartament în Paris

Parisul are propriul său apartament micuț și prin asta ne referim cu adevărat micuț. Acesta este un apartament de doar 8 metri pătrați. A fost proiectat de Kitoko Studio și era o cameră de menajeră. Fiind atât de mic și situat chiar sub acoperiș, apartamentul nu părea să aibă prea mult potențial. Totuși, a devenit un colț destul de confortabil. Are o zonă de dormit suspendată pe o platformă, o bucătărie mică, un spațiu de luat masa, o zonă de lucru și destul spațiu de depozitare. Baia este ascunsă în spatele unui perete glisant. Fiecare mic centimetru de spațiu trebuia folosit inteligent și asta însemna că suprafața podelei trebuia să fie maximizată. Designerii au reușit să facă acest lucru, oferind în același timp apartamentului un aspect elegant.

Comparativ cu apartamentul de 8 metri pătrați prezentat mai sus, acest apartament din Milano pare foarte spațios. Măsoară un total de 28 de metri pătrați și a fost proiectat de studioWOK. Echipa s-a confruntat cu provocarea de a oferi acestui spațiu mic confortul de locuit al unui apartament mare. Spațiul de locuit este cea mai mare cameră și, deși toate celelalte sunt minuscule în comparație, oferă nivelul de confort necesar în fiecare caz. Aici există doi pereți mobili care ascund toate piesele mari de mobilier, cum ar fi patul. Ușile glisante ascund baia și bucătăria și ambele spații arată ca două cutii albastre.

Apartament de depozitare inteligent

Scopul principal pentru renovarea acestui apartament de 700 de metri pătrați din New York a fost de a-l face potrivit pentru o familie de patru persoane. Pentru a face acest lucru posibil, trebuiau găsite o mulțime de soluții de stocare ingenioase și inteligente și aceasta a fost sarcina echipei de la Noroof Architects. Unul dintre primele lucruri pe care le-au făcut a fost să îndepărteze unele partiții pentru a crește ușor și a suprafeței podelei. Camera de zi ocupă o parte a apartamentului și este conectată la restul spațiilor printr-un pasaj. Un raft glisant îngustă are rol de despărțitor, separând dormitorul de zona socială și oferindu-i intimitate.

crossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram