butterfly-residence-logo

Este foarte dificil și unii ar putea spune chiar imposibil să găsești un apartament perfect din toate punctele de vedere. Fiecare are propriile sale argumente pro și contra și nu sunt întotdeauna echilibrate, dar este modul în care ne ocupăm de inconveniente și le folosim în avantajul nostru, care ne inspiră și fac ca un apartament să se simtă ca acasă. Să luăm acest exemplu. Acesta este un apartament situat în Vilnius, Lituania. Inn 2016 interiorul său a fost remodelat de către arhitectul Indre Sunklodiene și Studio Interjero Architektura.

 

Apartamentul este structurat în două volume pe două etaje și aceasta este zona socială

 

Aspectul zonei de zi nu este tocmai foarte practic sau ușor de lucrat, dar decorul s-a dovedit excelent aici

 

Apartamentul este structurat pe două nivele. Fiecare are propriile funcții și decor. Unul dintre etaje era destul de greu de mobilat din cauza planului de etaj lung și dreptunghiular. Designerii au ales să combine perfect zonele de locuit și cele de luat masa. Au creat o zonă de relaxare centrală cu module de canapea confortabile în culori complementare. Pe o parte, există un perete de cărămidă albă, acoperit aproape în întregime de o unitate de rafturi care are un cadru metalic și căsuțe din lemn. Pe de altă parte, există o unitate de depozitare redusă, care se întinde de-a lungul pereților și se termină într-o bancă confortabilă. Masa este așezată în fața băncii și două scaune potrivite cu canapeaua stau pe partea opusă.

 

Proprietarul a ales să atârne televizorul pe perete, deasupra unității de depozitare reduse. În acest fel poate fi vizualizat din zona de ședere și servește, de asemenea, ca element decorativ de perete. Acesta este unul dintre detaliile care ajută la menținerea designului interior al apartamentului simplu, practic și în același timp elegant. Stilul folosit pe tot parcursul este eclectic, fiind o combinație de elemente moderne și scandinave.

 

Unele detalii industriale inconfundabile pot fi văzute în biroul de acasă, care este o cameră confortabilă cu această unitate de perete din plasă metalică. Ca și până acum, elementele metalice sunt completate de detalii din lemn cald, iar rezultatul este armonios și elegant. Această zonă are și două spații de lucru. Este practic un singur birou lung și minimalist, cu două scaune orientate către peretele din spate.

 

Bucătăria este la același etaj cu zona de living. Ocupă un spațiu lung și îngust care nu oferă prea multe opțiuni în ceea ce privește aspectul și decorul. Utilizarea culorilor neutre și a elementelor din lemn merită din nou, oferind spațiului un aspect cu adevărat rafinat și elegant.

 

Dormitorul este foarte mic. Abia aici este suficient spațiu pentru piesele de mobilier de bază, iar patul ocupă cea mai mare parte a spațiului din podea. Chiar și așa, nu prea se simte atât de mic. Acest lucru este parțial pentru că camera are un tavan înalt, care este accentuat de perdelele lungi.

Proprietatea acoperă o suprafață de 600 de metri pătrați. Finalizată în 2011, casa are un design minimalist și modern, cu o piscină suspendată ca punct focal.

Proprietatea este înconjurată de un teren de golf, verdeață și un mic lac. Având în vedere varietatea peisajului, arhitecții au decis să nu creeze o graniță clară între proprietate și împrejurimi, delimitând-o astfel de restul peisajului. În schimb, au folosit clădirea pentru a delimita spațiile publice și private. Casa a fost dezvoltată în formă de U. În mijloc există o curte cu o piscină suspendată. Această creație sculpturală este principala atracție a proprietății.

Piscina suspendată cascade într-o piscină reflectorizantă, de asemenea, un loc de joacă excelent pentru copii. Dacă credeți că două piscine sunt impresionante, atunci ar trebui să știți, de asemenea, că această proprietate are și o piscină interioară situată în zona spa. Zonele publice și private sunt separate de pereți verticali. Spațiile orientate spre curte au uși glisante care pot elimina complet bariera dintre interior și exterior. Interiorul prezintă zone alb-negru alternante.

Centrul spa este negru, dar zona principală de living este un volum alb. Există, de asemenea, un volum separat care conține 5 dormitoare. Vila are, de asemenea, o terasă pe acoperiș cu o mini-piscină și un subsol care conține o sală de jocuri, home cinema și spa la domiciliu, precum și un garaj dublu.

Arhitecții au reușit să realizeze aici ceva interesant, transformând definitv această casă cu un singur etaj. Fiind aerisită și luminoasă, această casă are o mulțime de carcateristici moderne, fiind pe placul oricărei persoane care dorește să se bucure de un loc special. Ea are trei dormitoare, precum și o terasă închisă în exterior. De pe terasă oricine se poate bucura de priveliștile unice. Tot spațiul casei este foarte privat, acest fiind perfect pentru relaxare.
Înaintând în această casă, puteți vedea că fiecare camera este la fel de frumoasă ca următoarea, ferestrele mari inundând casa cu lumină naturală. Această lumină se reflectă de pe pereții și de pe tavanele vopsite în alb. Pardoseala este un amestec de parchet de culoare deschisă, tematica acestei locuințe fiind mai mult neutră. Spațiul de depozitare este unul foarte bine definit, el fiind ascuns în spatele ușilor glisante mari. Casa mai are în componența sa și două camere de zi confortabile, precum și o bucătărie foarte bine echipată. Baia este modernă și excelentă, iar dormitoarele sunt frumoase.

Locuința descrisă în imagini a fost restaurată de proprietarul său pentru a salva una dintre ultimele cabane cu bușteni din zonă. Aerul neobișnuit și personalitatea căpătată peste ani trebuiau salvate pentru a bucura generațiile viitoare. Cabana se întinde pe o suprafață de 288 de metri pătrați și este amplasată într-o stațiune de schi. Datorită locației, această oferă celor care îi calcă pragul o experiență de vis în mijlocul naturii. O vacanță în interiorul acestei cabana vă va deconecta de la grijile cotidiene cu siguranță!

Cabana de suprafețe mari este compusă din 4 etaje cu 4 dormitoare cu băi proprii. Fiecare încăpere este mobilată într-un mod diferit însă toate încăperile promovează confortul și liniștea de care aveți nevoie într-o vacanță. Fiecare etaj are un scop clar exprimat. Sala de mese ocupă o suprafață de 9 metri pătrați și reprezintă un mediu prielnic pentru servirea mesei și petrecerea timpului în compania celor apropiați.

Spațiile destinate relaxării au dimensiuni mai mici decât sala de mese. Acestea sunt compuse din texturi și materiale diverse, cel predominant fiind lemnul. Buștenii conturează continuitatea dintre camere. Decorațiunile folosite evidențiază tema cabanei și oferă un design unic.

Locul în care este amplasată cabana reprezintă un tablou desprins din povești care ajută ca șederea în cabană să fie una spectaculoasă. Interiorul cabanei continuă decorul format de priveliștea dimprejur prin elementele stilate și luxoase. Cabana în sine este un loc plin de istorie, iar experiența oferită este demnă de o vacanță de neuitat.

Spindrift este o clădire modernă situată în Coronado, Statele Unite. A fost un proiect dezvoltat de Christian Rice Architects și este o dezvoltare a familiei. Clădirea este situată într-o zonă populată atât de case unifamiliale, cât și de structuri multifamiliale și se integrează perfect în împrejurimi. Unitatea Spindrift este compusă din trei structuri.

Motivul existenței celor trei structuri separate a fost să păstreze amploarea caselor din apropiere. Este un design menit să permită acestei dezvoltări să se integreze în mod natural într-o zonă care include o mulțime de case unifamiliale, dar și structuri multi-familiale și o face foarte ușor cu structura sa mixtă. Cu toate acestea, aceste clădiri separate au un caracter dublu. Pe de o parte, se integrează frumos în zonă, având în vedere utilizarea și structura lor, dar se remarcă și prin designul lor modern și simplu.

Dezvoltarea Spindrift este înconjurată de stradă pe trei laturi. Acest lucru înseamnă că fiecare unitate poate fi accesată cu ușurință de pe strada cu care se confruntă, obținând astfel un caracter individual. Unitatea este un supliment extraordinar și combină două tipuri de case și exprimă caracterul zonei în care se află. Mai mult decât atât, clădirile au alee subterane și locuri de parcare. Acestea includ un garaj privat cu două mașini și o intrare privată pentru fiecare unitate rezidențială. Este o structură compactă, fiecare unitate având propriul său caracter.

Apartamentele duplex sunt foarte atractive, mai ales când vă referiți la unul proiectat de celebrul A-cero. Situat în Galicia, în nord-vestul Spaniei, acest apartament duplex ocupă ultimele două etaje ale unui bloc situat într-o zonă rezidențială. Într-un mediu în general alb, tonurile de albastru și gri animă spațiul, indiferent că este un covor gri sau o pictură albastră.

Forma specială a acestui loc și puținele bile de oțel existente schimbă, de asemenea, starea de alb dominantă. Acoperișul fals permite luminii naturale să pătrundă în întreg spațiul, oferind o perspectivă interesantă asupra a tot ceea ce este în jur. Holul larg de intrare dezvăluie o atmosferă senină în care vă simțiți cu siguranță confortabil; scările sculpturale dau un aer interesant, la fel ca elementele negre precum consola din lemn, canapele oferă un contrast perfect.

Printre celelalte elemente care atrag atenția se numără mese de cafea și fotolii, masă și scaune din oțel în piele albă; toate acestea contribuind la ambianța modernă a casei. Bucătăria este primitoare în dispoziția sa, aparatele albe dovedind bun gust și calitate înaltă. În albul lor, pereții și podeaua se combină cu părțile negre creând niște volume sculpturale care subliniază și mai mult elementele cheie ale locului: designul și luminozitatea, ambele unice. Picturile sunt cea mai semnificativă stropire de culoare care dă viață întregului apartament, oferind o dispoziție vibrantă incomparabilă.

Fiind amplasat pe dealurile împădurite ale unui oraș, acest conac de vacanță a fost proiectat de către o echipă de arhitecți dedicată, locul fiind perfect pentru vacanța dorită. Locuitorilor orașului le place să se retragă vara în această zonă de vacanțe, de aceea casa a fost construită având în vedere relaxarea completă. În timp ce stați în această casă, aveți la îndemână un spa, dar și un pavilion pentru petrecerea timpului liber, precum și un teatru acasă, o sală de hidromasaj, alături de o piscină olimpică. Aici oricine se poate relaxa și bucura de priveliște.
Conacul de vacanță este mai mult o proprietate decât o casă, iar dacă ieșiți spre piscină, observați și o a doua casă ascunsă, aceasta potrivindu-se perfect locului în care este amplasată. Aici se găsește casa copiilor, dar și camerele angajaților, deci casa respectivă poate fi folosită în mai multe feluri. Designerii au reușit să surprindă pe toată lumea în realizarea acestui conac. Ei s-au folosit de topografia pământului, având în vedere elementele naturale pentru a realiza structura, precum și a construi casa.
Casa se potrivește foarte bine cu locația în care se află, de aceea structura liniară este probabil cea care da impresia unei proprietăți mai mult decât a unei simple case. În interior veți avea ocazia de a vă invita apropiații la cină, aceștia distrandu-se și relaxandu-se.

Aceasta este o reședință pentru o familie tânără de trei persoane. Situl a fost ocupat de o fierăstrău veche care a încetat să fie folosită la sfârșitul anilor ’90.

În 2014, un studio de arhitectura a încheiat proiectarea noii clădiri care va servi ca o casă de familie pentru o lungă perioadă de timp. Abordarea holistică a companiei se concentrează pe inovație și pe găsirea de modalități de utilizare a materiilor prime în moduri neașteptate. Scopul lor este de a crea spații atractive cu un impact minim asupra mediului și așa a fost construită Casa SawMill.

Casa este situată în Yackandandah, Australia. Îndepărtându-se de soluțiile și tehnicile de construcție convenționale, arhitecții și proiectanții au explorat noi alternative și așa a luat naștere ideea utilizării blocurilor de beton recuperate.

Fiecare bloc cântărește o tonă și reprezintă excesul de beton de la unul sau mai multe proiecte din regiune. Deoarece fiecare are o poveste diferită și provine dintr-un loc diferit, blocurile formează un patchwork de culori și texturi diferite. Acest lucru conferă casei un aspect unic și mult caracter.

Un total de 270 de blocuri de beton au fost utilizate pentru pereții reședinței. Au fost folosite în combinație cu cherestea de origine locală pentru a crea un aspect echilibrat și o ambianță primitoare în interiorul casei.

Casa are un plic foarte operabil. Caracteristici precum acoperișul retractabil și pereții pivotanți permit ventilație naturală, vederi frumoase și multă flexibilitate de care să se bucure proprietarii.

Interiorul liniar, în plan deschis, este înfășurat în lemn și acest lucru dezvăluie o latură rustică subtilă a reședinței. O caracteristică interesantă este zidul de alamă. Această caracteristică ascunde zonele de stocare și utilitare.

Principala zonă socială oferă acces la o verandă amenajată. Cele două zone sunt separate de obloane din lemn care pot fi deschise pentru a dezvălui priveliștile și pentru a permite pătrunderea luminii naturale. În acest fel, spațiile interioare și exterioare se amestecă frumos și într-un mod perfect și natural.

Veranda mare are un acoperiș retractabil care o deschide spre împrejurimi, lumină și priveliști. În plus, această caracteristică a fost adăugată și ca răspuns la climatul divers și extrem din regiune.

Dormitorul principal are o curte privată și un set de pereți despărțitori pivotanți. Lemnul folosit pentru a acoperi pardoseala tavanului și unii dintre pereți conferă camerei un aspect foarte cald și confortabil, creând o ambianță intimă și relaxantă. În plus, curtea privată este o caracteristică minunată.

Blocurile de beton texturat care formează pereții casei au fost lăsate goale ori de câte ori a fost posibil. Acest detaliu le permite să-și păstreze personajul original și să-și spună povestea. Varietatea texturilor și ușoarele diferențe de culoare fac casa unică și conferă spațiilor interioare o senzație rustic-industrială fără a-i îndepărta căldura și frumusețea.

Prin adoptarea tehnicilor de construcție neconvenționale și utilizarea blocurilor de beton recuperate ca material principal pentru proiect, arhitecții au reușit să transforme acest lucru într-un proiect rentabil și durabil. Mai mult decât atât, rezultatul este o casă de familie unică, care îmbină perfect stilurile, funcționalitatea, aspectul și confortul.

Acesta este un apartament care este aproape copleșitor de frumos. Situat în centrul orașului Seattle, a fost recent reproiectat de studioul Hoedemaker Pfeiffer. A fost o transformare drastică care a dat apartamentului o identitate complet nouă. a trecut de la un spațiu învechit, cu un aspect înghesuit și aproape fără lumină naturală sau priveliști, la un bloc de burlaci în plan deschis foarte primitor, cu vederi încadrate superb asupra coastei și a orizontului orașului. Noul design interior este eclectic, amestecând elemente moderne, contemporane, rustice, vintage și de la mijlocul secolului într-un mod foarte organic. Rezultatul este o juxtapunere de stiluri și influențe care se simte cumva foarte naturală.

Frumosul ocean albastru este încadrat de o mulțime de lemn cald și arată uimitor

 

Apartamentul oferă, de asemenea, o vedere magnifică spre centrul orașului Seattle, care oferă o atmosferă urbană

 

Un scaun confortabil la fereastră, care a profitat din plin de vederea panoramică

 

Inițial bucătăria era închisă, iar noul design o deschide și îi conferă un aspect mai aerisit

Apartamentul are o atmosferă masculină puternică, fiind în același timp foarte cald și primitor. Este un refugiu urban cu mult caracter și o atmosferă proaspătă. Spațiile sunt definite de diversitatea texturală și flexibilitatea asigurată de proiectarea în plan deschis. Lemnul, piatra, pielea și diferitele tipuri de țesături sunt perfect amestecate, creând o ambianță primitoare și confortabilă și oferind apartamentului o senzație de locuit. Odată cu tot ce se întâmplă, vederea reușește să rămână în continuare punctul central principal al întregului apartament.

 

Apartamentul are o atmosferă răcoroasă de locuit, datorită lemnului recuperat și a pielii rezistente utilizate în întreaga lume

 

Livingul nu este deosebit de spațios, dar are o senzație foarte aerisită datorită ferestrelor mari

 

Zona de luat masa este încadrată de un balcon curbat cu vedere panoramică la coastă

 

Bucătăria face parte dintr-o zonă în plan deschis, dar își păstrează individualitatea

 

Vederile panoramice sunt punctul central al noului design interior al apartamentului

 

Dormitorul are perdele delicate, mult lemn și o varietate de detalii texturate

 

Mobilierul are o atmosferă de epocă care conferă în cele din urmă apartamentului o atracție eclectică

 

Baia nu are nici o sursă de lumină naturală, dar este totuși luminoasă, aerisită și elegantă

 

Trenurile vechi sunt foarte atrăgătoare și misterioase, fie din cauza istoriei lor, a funcției lor, fie pur și simplu pentru că arată atât de feroce și uriașe. Acesta este motivul pentru care oamenii i-au refăcut în tot felul de lucruri, de la case până la spații de divertisment sau galerii de artă.

 

Acest tren special a făcut parte dintr-un program de recuperare și a fost transformat de firma de design ecuadoriană Al Borde într-un centru cultural mobil. Trenul este acum numit „Vagonul cunoașterii”, un nume potrivit pentru un proiect atât de neobișnuit.

 

Trenul face acum opriri de-a lungul comunităților îndepărtate din Ecuador și servește ca spațiu public pentru întâlniri, precum și pentru spectacole de teatru, programe de instruire și diverse sărbători. Numit inițial Boxcar 1513, trenul are acum un nou scop. Anterior fusese abandonat timp de 12 ani, perioadă în care doar rugina îl găsea demn de atenția sa. Dar acum are o nouă misiune.

 

Renovarea și transformarea trenului a fost un proiect complex. Echipa a dorit să-și atingă obiectivul folosind un număr minim de elemente. După ce s-a făcut totul, trenul a primit un aspect și o structură complet noi. Acum are un teatru cu o capacitate de 60 până la 80 de persoane, spații de lucru pentru 20 de persoane și un interior dominat de mobilier retractabil și spații de depozitare inteligent ascunse. Totul a fost posibil prin atașarea a trei extensii la tren.

crossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram