butterfly-residence-logo
Menu

decembrie 18, 2021

Cel puţin încă trei staţii noi de metrou vor fi construite pe magistrala M2

Cel puţin încă trei staţii noi de metrou vor fi construite pe magistrala M2

Cel puţin încă trei staţii noi de metrou se vor construi pe magistrala M2, ca urmare a extinderii liniei până în comuna Berceni, primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, semnând contractul pentru realizarea studiilor de prefazabilitate şi fezabilitate, necesare începerii lucrărilor.

În valoare de 5 milioane de lei, contractul prevede identificarea, într-un interval de 9 luni, a celor mai bune soluţii tehnice în vederea prelungirii metroului în judeţul Ilfov. Proiectul include şi suplimentarea garniturilor de tren, pentru ca timpii de aşteptare în noile staţii să fie cât mai mici posibil.

Mai mult, în imediata vecinătate a acestora, vor fi amenajate minimum alte 3 mari parcări de tip park&ride, pentru ca cei care locuiesc în localităţile limitrofe zonei de sud a Capitalei să aibă acces facil spre centrul oraşului, în condiţii moderne de trafic şi de siguranţă.

Toate aceste investiţii sunt vizate în proiectul de extindere a magistralei M2 de metrou, Pipera-Berceni, dincolo de Şoseaua de Centură, până în comuna Berceni, în continuarea staţiei de metrou “Tudor Arghezi”, pe care Primăria Sectorului 4 o construieşte deja pe Şoseaua Berceni.

Ce a declarat Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4, despre stațiile de metrou

Zona de sud a Bucureştiului are un potenţial uriaş de dezvoltare, iar acesta este motivul pentru care cred cu tărie că extinderea reţelei şi în judeţul Ilfov nu doar că va pune umărul decisiv la schimbarea în bine a acestei părţi a Capitalei, ci va însemna şi un trai mai bun pentru oamenii din Sectorul 4 şi din localităţile limitrofeScopul final este cât se poate de limpede. Împreună transformăm sudul zonei metropolitane Bucureşti-Ilfov într-un hub de bussines, cu toate facilităţile incluse. Aducem aici investitori şi, totodată, reducem poluareaOferim oamenilor acces la transport public rapid şi astfel ţinem pe loc, în parcările park&ride, pe care le vom avea la fiecare dintre staţiile de metrou din Ilfov, un număr însemnat de maşiniProiectul de extindere a magistralei M2 de metrou în judeţul Ilfov, realizat de Primăria Sectorului 4 împreună cu Consiliul Judeţean Ilfov, Metrorex şi Ministerul Transporturilor, vine în completarea noii staţii de metrou “Tudor Arghezi”, pe care autoritatea locală o construieşte deja pe Şoseaua Berceni. Lucrările noii staţii supraterane de metrou, cu un traseu de 1,6 kilometri, vor fi finalizate anul viitor.

CITEȘTE ȘI » Nicușor Dan are INTERZIS la Târgul de Crăciun București! Care sunt motivele?

———————————————
Conținut preluat din feed-ul autorului. Citește tot articolul aici: https://bucurestiri.ro/metrou-in-berceni-trei-statii-noi-pe-m2/

crossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram