butterfly-residence-logo
Menu

martie 31, 2022

Controale ANPC la depouri şi autobaze ale STB! Toate neregulile constatate de autorităţi

Controale ANPC la depouri şi autobaze ale STB! Toate neregulile constatate de autorităţi

Comisarii ANPC au găsit numeroase nereguli în urma unor controale desfăşurate miercuri dimineaţă la depouri şi autobaze ale Societăţii de Transport Bucureşti.

Mai multe controale ale comisarilor ANPC au fost realizate, miercuri dimineaţă, la depouri şi autobaze ale Societăţii de Transport Bucureşti (STB), fiind verificate tramvaiele, autobuzele şi troleibuzele care urmau să intre pe traseu. Cele care prezentau deficienţe majore au fost oprite să plece în cursă.

ANPC a transmis printr-un comunicat de presă, că miercuri, începând cu ora 3.30, a realizat acţiuni de control în principalele depouri şi autobaze ale Societăţii de Transport Bucureşti (STB), pentru a verifica modul în care sunt respectate drepturile consumatorilor, atunci când utilizează mijloacele de transport în comun din Capitală.

„Echipe de control al Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea (CRPCR) Bcurești-Ilfov, coordinate de președintele ANPC, Horia Constantinescu și vicepreședintele ANPC, Mihai Culeafă, au verificat depourile și autobazele STB de la Victoria, Dudești, Giurgiului, Militari, Berceni, Titan etc”, au anunțat aceștia într-un comunicat.

Au fost controlate tramvaiele, autobuzele și troleibuzele care urmau să intre pe traseu la prima oră a dimineții, pornind de la aceste llocații, dar, din respect pentru bucureșteni, pentru a nu le cauza întârzieri în deplasările lor matinale cu transportul în comun, au fost oprite de la a intra pe traseu doar cele care au prezentat deficiențe majore, care îi pteau pune în pericol sau le afectau sănătatea.

Câteva dintre de neregulile importante constatate de ANPC:

Deficințe tehnice● Prezența unor uși care nu se închideau complet, fără etanșeizare,● lipsa mânerelor de susținere sau prezența unor mânere deterorate, fără protecția de PVC, în pericol de a se rupe sau fiind imposibil de i dezinfectat● existența linoleumului deteriorat de pe pardoseal – cu bucăți lipsă sau dezlipite și ridicate, puând în pericol călătorii● lipsa rampelor de acces pentru persoanele cu dizabilități● funcționarea precară a instalațiilor de ventilație sau încălzire în mijloacele de transport în comun.

Deficințe de igienă și întreținere● Neigienizarea totală sau pațială a incintelor mijlacelor de transport în comun● Utilizarea unor substanțe ineficiente pentru igienizare● Utilizarea unor ustensile vechi, deteriorate și neigienizate pentru curățarea mijloacelor de transport în comun.

CITEȘTE ȘI » Muzeul Cotroceni, evenimente dedicate aniversării a 100 de ani de la Încoronarea de la Alba Iulia

———————————————
Conținut preluat din feed-ul autorului. Citește tot articolul aici: https://bucurestiri.ro/anpc-in-controla-la-depourile-si-autobazele-stb/

crossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram