butterfly-residence-logo
Menu

septembrie 22, 2021

Cum să maximizați potențialul unui apartament cu un dormitor

Apartamentele cu un dormitor nu sunt ideale sub nici o formă sau formă. Sunt compacte și uneori pot fi foarte practice, dar rareori au suficient spațiu în interior pentru orice. Desigur, asta nu ar trebui să te descurajeze. De fapt, a găsi cea mai bună modalitate de a organiza și a mobila și decora un astfel de spațiu se poate dovedi o provocare foarte interesantă și există o mulțime de exemple interesante de utilizat ca sursă de inspirație. Mai jos puteți găsi câteva planuri interesante de apartamente cu un dormitor, care nu seamănă cu nimic altceva pe care l-ați văzut.

Acesta este un apartament studio de 36 de metri pătrați din Darlinghurst, Australia. Ideea din spatele designului său a fost crearea unui spațiu adecvat pentru închirierea pe termen scurt. Folosește mobilier personalizat pentru a crea separarea între diferite zone din apartament. Există o bucătărie mică, o baie, o zonă de dormit și, de asemenea, un spațiu pentru a sta și a vă relaxa, singuri sau cu oaspeții. Acesta a fost un proiect finalizat de studioul Catseye Bay Design.

Pentru a economisi spațiu în interiorul acestui mic apartament din Paris, firma de design interior Batiik Studio a venit cu ideea unui dormitor compact personalizat. Nu este o cameră separată în sine, ci mai degrabă o unitate personalizată, amplasată într-unul din colțurile apartamentului. Această cutie neagră are un set de scări, iluminat LED încorporat, precum și un raft încorporat. Interiorul din lemn este foarte cald și confortabil și acolo este zona de dormit.

Strategia utilizată de firma de arhitectură studio raro este și una interesantă. În loc să ascundă dormitorul într-o cutie neagră, l-au conceput ca un spațiu mai transparent și mai deschis. Acesta este un mic apartament cu un dormitor situat în Trento, Italia. Are un plan deschis, ceea ce îl face să se simtă mai ușor și mai luminos, dar, desigur, oferă și o multime de intimitate. Dormitorul este ridicat pe o platformă, profitând de tavanul înalt. Acest lucru îi permite să iasă în evidență și să fie de fapt un spațiu separat, dar în același timp dormitorul este învelit în sticlă care îl conectează la restul apartamentului.

Acesta este un alt apartament cu un dormitor foarte interesant, cu un interior foarte inteligent organizat. Acesta este un design creat de Iryna Lysiuk de la The Interior Workshop. După cum puteți vedea, strategia de aici este foarte asemănătoare cu una pe care am menționat-o mai devreme. Dormitorul este din nou închis în sticlă. Motivul principal al acestui fapt a fost, în acest caz, de a permite luminii naturale să circule prin sticlă și, de asemenea, să intre în dormitor. În același timp, pereții de sticlă creează o separare clară între spații.

Studioul de arhitectură și design interior Vão a preluat un proiect de remodelare foarte interesant în 2017. A fost un apartament de 50 de metri pătrați cu un dormitor în Pinheiros, Brazilia, pe care au trebuit să îl reproiecteze și să îl reorganizeze. Proprietarii au dorit ca dormitorul să fie izolat de restul spațiului și, din moment ce adăugarea mai multor pereți ar fi făcut ca apartamentul să pară și mai mic, a trebuit conceput un plan diferit. Designerii au ajuns să creeze o unitate de depozitare personalizată care are rafturi deschise și o consolă TV pe o parte, mai mult spațiu de stocare pe cealaltă și o scară. Această scară elegantă din metal oferă acces deasupra acestui volum asemănător unei cutii și acolo se află dormitorul.

Acesta este un apartament de 38 de metri pătrați situat în Sydney, Australia. În urmă cu câțiva ani, proprietarii au dorit să re-proiecteze interiorul pentru a face loc fiicei lor un dormitor separat și pentru a adăuga mai mult spațiu de depozitare. De asemenea, și-au dorit spațiu în camera de zi. Bineînțeles, adăugarea mai multor funcții ocupă spațiu suplimentar și, din moment ce apartamentul era deja mic, echipa de la Anthony Gill Architects a trebuit să fie inteligentă. Soluția pe care au venit-o a fost separarea dormitorului fiicei de camera de zi printr-o dulap personalizată și dormitorul părinților ascuns la vedere. Există un pat glisant care poate fi accesat ori de câte ori este nevoie și restul timpului rămâne ascuns, permițând mai mult spațiu în zona de zi pentru diverse activități.

Nu toate planurile de apartamente cu un dormitor trebuie să fie foarte personalizate sau să includă transformări drastice pentru a fi confortabile și practice în același timp. Acest apartament de 28 de metri pătrați este un bun exemplu. Nu are un tavan deosebit de înalt, deci nu există pat de mansardă. Nu există nici un dormitor într-o cutie. În schimb, acest apartament are un design open-space. Există doar o perdea între dormitor și restul spațiilor și care asigură o ambianță informală și aerisită în întregul apartament. Verifică-l pe kaskab.

Acest apartament cu un dormitor are o suprafață totală de 42 de metri pătrați. Acest lucru îi oferă mult spațiu pentru o zonă socială mare și deschisă și un dormitor separat și confortabil. Bucătăria, zona de luat masa și camera de zi sunt toate combinate într-un singur volum, cu acces la un mic balcon. Dormitorul ocupă o zonă de colț și există o fereastră în bucătărie cu vedere în interiorul acestei camere. Verificați locul de pe kaskab.

crossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram