butterfly-residence-logo
Menu

noiembrie 7, 2021

Dezvoltatorul CTP intră pe piața logistică din Germania cu o achiziție de 800 de milioane de euro

Dezvoltatorul CTP intră pe piața logistică din Germania cu o achiziție de 800 de milioane de euro
Dezvoltatorul CTP a anunțat astăzi, 26 octombrie, că a ajuns la un acord pentru achiziția unui portofoliu cu o suprafață închiriabilă de 1,6 milioane de mp de spații logistice și industriale de la Deutsche Industrie REIT pentru 800 de milioane de euro. După achiziție, ceea ce presupune delistarea Deutsche Industrie și încorporarea în CTP la începutul anului viitor, Germania va deveni a treia cea mai importantă piață pentru dezvoltator.
Portofoliul include și teren pentru dezvoltare de 3,9 milioane de mp dispuși în 89 de proprietăți în toată Germania. Depozitele și spațiile industriale sunt ocupate de 665 de clienti, gradul de ocupare este de 88%, iar chiria anuală este de 37 de euro/mp.
Deutsche Industrie REIT a fost fondată în 2014 sub numele de Jägersteig Beteiligungs GmbH, nume ce a fost schimbat în octombrie 2017  în Deutsche Industrie Grundbesitz AG. În December 2017, compnia s-a listat pe Bursa de la Berlin și are statutul de REIT (real estate investment trust) de la începutul lui 2018.
În primele șase luni din acest an, piața logistică din Germania a înregistrat un nivel record al volumului de închiriere, de circa 3,88 milioane mp, cu 28% mai mult decâtîn aceeași perioadă a anului trecut, potrivit unui raport JLL.
În România, CTP este cel mai mare dezvoltator și administrator de spații logistice și industriale, cu peste 1,9 milioane de mp suprafață închiriabilă situați în 13 orașe: Arad, Brașov, București, Cluj-Napoca, Deva, Pitești, Sibiu, Timișoara, Turda, Ineu, Salonta, Oradea și Craiova. Valoarea portofoliului a ajuns la un miliard de euro. 

———————————————
Conținut preluat din feed-ul autorului. Citește tot articolul aici: https://www.economica.net/dezvoltatorul-ctp-intra-pe-piata-logistica-din-germania-cu-o-achizitie-de-800-de-milioane-de-euro_539700.html

crossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram