butterfly-residence-logo
Menu

octombrie 31, 2021

Dezvoltatorul WDP urmează să finalizeze depozite de peste 100 de milioane de euro până în trimestrul II din 2022

Dezvoltatorul WDP urmează să finalizeze depozite de peste 100 de milioane de euro până în trimestrul II din 2022
WDP a finalizat anul acesta investiții de 260 de milioane de euro în țările în care este prezent, iar din această valoare, 55 de milioane de euro reprezintă investițiile finalizate în România. Este vorba de un depozit de 10.000 de mp care a fost finalizat pentru Decathlon și unul de 22.000 de mp pentru LPP (la Ștefăneștii de Jos), un depozit de 58.000 de mp pentru Profi la Craiova și unul de 11.000 de mp pentru Rosti la Păulești.
Tot anul acesta compania va finaliza noi depozite pentru Eobuwie, Metro, Fedex sau Profi, după investiții de 39 de milioane de euro. Noi depozite vor fi finalizate și anul viitor, în mare parte pentru retaileri, iar investițiile sunt de 63 de milioane de euro. În total, investiții de 102 milioane de euro urmează să fie finalizate până la jumătatea anului viitor. Dezvoltatorul mai are în derulare și construcția unei parcări în imediata apropiere a mai multor depozite pe care le deține la Ștefăneștii de Jos, iar finalizarea acestei investiții de patru milioane de euro este prevăzută pentru sfârșitul acestui an.
WDP are în dezvoltare proiecte de 523 de milioane de euro pe pentru depozite de circa 821.000 de mp, se mai arată în raportul financiar al companiei. 92% din acest stoc este deja pre-închiriat, iar durata medie a contractelor este de 12 ani. Compania este prezentă în Belgia, Olanda, Franța, Luxembourg, Germania și România.
Achiziții
WDP a cumpărat un teren lângă cea mai mare fabrică de biciclete de la noi, deținută de Sport Mechanical Workshop, furnizor al retailerului Decathlon. Compania a plătit cinci milioane de euro pentru terenul de 60.000 de mp. Pentru achiziția a trei terenuri, două la Ștefăneștii de Jos și unul la dragomiresti" 31641 target="_self">Dragomirești, WDP a plătit 14 milioane de euro pe parcursul acestui an. Stocul total de teren al acestor achiziții este de 405.860 de mp.
În primele nouă luni din acest an, compania a încasat din chirii 189 de milioane de euro, din care 34 de milioane de euro reprezintă chriile din România. Valoarea întregului portofoliu este de 5,6 miliarde de euro.
În România, WDP deține parcuri logistice cu o suprafață totală de 1,2 milioane de mp, terenuri de peste cinci milioane de mp, iar valoarea portofoliului este de 846 de milioane de euro, depășind Immofinanz la acest capitol și care are un portofoliu de circa 840 de milioane de euro pe plan local.

———————————————
Conținut preluat din feed-ul autorului. Citește tot articolul aici: https://www.economica.net/dezvoltatorul-wdp-urmeaza-sa-finalizeze-depozite-de-peste-100-de-milioane-de-euro-pana-in-trimestrul-ii-din-2022_538503.html

crossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram