butterfly-residence-logo
Menu

noiembrie 7, 2021

Familia primarului Negoiță a vândut peste 1.300 de apartamente din proiectul Hils Pallady, o investiție ce depășește 70 de milioane de euro

Familia primarului Negoiță a vândut peste 1.300 de apartamente din proiectul Hils Pallady, o investiție ce depășește 70 de milioane de euro
Proiectul Hils Pallady se construiește pe un teren de 48.000 de mp și va avea la finalziare 12 blocuri de 11 etaje, iar investiția consolidată depășește suma de 70 de milioane de euro, a anunțat firma Jacob Gardens, prin care este construit proiectul. Firma este deținută de alte două firme controlate indirect de familia Negoiță, potrivit Rise Project.
Odată finalizat, complexul va livra un număr total de 1.908 de apartamente și 2.000 de locuri de parcare. Peste 600 de familii locuiesc deja în complex, în primele patru blocuri finalizate. Lucrările de construcție au fost demarate în toamna anului 2019 și urmează a fi finalizate în luna decembrie a anului viitor.
Familia Negoiță mai construiește și proiectele HILS Brauner Apartments și HILS Splaiul Unirii. În plus, la începutul acestui an, Ionuț Negoiță a preluat și terenul fostei fabrici Tubinox, tot din Sectorul 3.
Afacerile imobiliare ale familiei Negoiță
Familia primarului Robert Negoiță derulează afaceri imobiliare în sector. Cea mai recentă achiziție vizează un teren de peste zece hectare ale Tubinox de la compania indiană Virag, cu activități în domeniul siderugiei. Achiziția terenului a fost făcută prin intermediul firmei Future Business Ideas, controlată indirect de părinții și surorile mai mari ale lui Robert și Ionuț Negoiță, potrivit Profit.ro.
Un alt proiect derulat de familia Negoiță este Palladium Residence, care ar urma să aibă la finalizare 2.500 de locuințe. Pe terenul fostei Tubinox ar putea fi construite circa 3.000 de locuințe.
Frații Ionuț și Robert Negoiță nu sunt străini de afacerile imobiliare. Cei doi au construit trei proiecte rezidențiale cu peste de 3.000 de apartamente. În 2009, ANAF a dispus un control pe motiv că apartamentele au fos vândute fără să se plătească TVA.
În 2016, ANAF a publicat o listă cu 187.230 contribuabili persoane fizice, care au restanţe fiscale mai mari de 1.500 lei la 31 martie 2016. Primii zece datornici la stat persoane fizice având fiecare obligaţii fiscale restante între 12 milioane lei şi 232 de milioane de lei. Pe primul loc era Sorin Robert Negoiţă, cu obligaţii fiscale necontestate de 232 de milioane de lei. Negoiță a declarat în mai multe rânduri că nu are de plătit către ANAF nimic.
———————————————
Conținut preluat din feed-ul autorului. Citește tot articolul aici: https://www.economica.net/familia-primarului-negoita-a-vandut-peste-1-300-de-apartamente-din-proiectul-hils-pallady-o-investitie-ce-depaseste-70-de-milioane-de-euro_540126.html

crossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram