butterfly-residence-logo
Menu

decembrie 18, 2021

Hotel Dunărea intră în consolidări serioase! Anunțul făcut de primăria sectorului 1

Hotel Dunărea intră în consolidări serioase! Anunțul făcut de primăria sectorului 1

Imobilul cunoscut sub denumirea de Hotel Dunărea a fost construit între anii 1935-1940 însă a fost grav afectat de cutremurul din anul 1977, iar din cauza lipsei de intervenții din partea autorităților publice abilitate, în prezent se află într-o stare avansată de degradare.

Pentru efectuarea lucrărilor de utilitate publică asupra imobilului situat la adresa Calea Griviței nr. 138C, Sector 1, București, este necesară exproprierea imobilului aflat în proprietate privată, compus din construcție în suprafață totală de 2.758,35 mp și teren în suprafață de 493 mp.

După finalizarea lucrărilor de reabilitare la Hotelul Dunărea, modernizare și reconversie funcțională, clădirea fostului cinematograf Dunărea va fi transformată într-un veritabil hub cultural.

Hotel Dunărea devine centru rezidențial

Aici vor fi amenajate spații expoziționale și un centru rezidențial, educațional, cultural și de divertisment destinat artiștilor, în cadrul proiectului de utilitate publică „Spatiul Cultural Municipal”.

„Chiar dacă suntem în ceasul al 12-lea, niciodată nu este prea târziu pentru un efort conjugat al autorităților bucureștene pentru a salva, restaura și moderniza patrimoniul pe care ni l-au lăsat în grijă înaintașii noștri. Este nevoie doar de voință, perseverență și mai ales multă iubire față memoria și zestrea culturală”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Acest imobil este în prezent proprietate privată. Pentru a începe procesul de restaurare, reabilitare și al reda comunității locale, el trebuie expropriat pentru cauză de utilitate publică.

Hotel Dunărea în trecut

În acest scop, pe ordinea de zi suplimentară a ședinței Consiliului Local Sector 1 de joi, 25 noiembrie 2021, se află un proiect de hotărâre prin care se solicită acordul Consiliului General al Municipiului București pentru împuternicirea expresă a Consiliului Local al Sectorului 1 de a hotărî cu privire la asocierea dintre Sectorul 1 și Municipiul București pentru finalizarea procedurilor de expropriere și a finanțării în comun a lucrărilor de reabilitare, modernizare și reconversie funcțională a imobilului fostului Hotel Dunărea.

CITEȘTE ȘI » Muzeul Naţional de Artă al României, deschis cu acces gratuit pe 1 decembrie

———————————————
Conținut preluat din feed-ul autorului. Citește tot articolul aici: https://bucurestiri.ro/hotel-dunarea-intra-in-consolidari-serioase/

crossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram