butterfly-residence-logo
Menu

septembrie 22, 2021

Insula artificială – un nou loc de locuit

Deoarece populația globului este în continuă creștere, ne străduim să găsim soluții pentru asta. Cu toții avem nevoie de un loc unde să trăim și rămânem fără spațiu. Așadar, arhitectul Alexander Krasinski a venit cu o idee nouă.

Ceea ce propune este să construiască terenuri artificiale. Mai exact, ideea sa a fost să creeze un teren artificial în Golful Persic, Emiratele Arabe Unite. Ar fi o soluție plăcută pentru problema aglomerării pe care o întâlnește populația. Terenul ar include o infrastructură adecvată, precum și un port maritim intern și un aeroport. Acolo ai avea cam tot ce ai nevoie, aceleași opțiuni pe care le-ai avea oriunde altundeva, poate chiar mai bine.

Există spații de birouri, centre administrative, guvernamentale și academice, facilități sportive, terase, servicii recreative și comerciale, chiar și un parc acvatic. Diametrul insulei este de 1000 m, iar înălțimea – 1000m. Suprafața utilă totală a insulei este de 5 000 000 m2, iar numărul maxim de locuitori este de 52 096 persoane. Ar fi literar ca o insulă privată.

crossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram