butterfly-residence-logo
Menu

noiembrie 9, 2021

Monumentul istoric Casa Moangă din Tărgu-Jiu a fost scos la licitație

Monumentul istoric Casa Moangă din Tărgu-Jiu a fost scos la licitație
Imobilul i-a aparținut în secolul VXIII lui Vasile Moangă, un boier renumit, prieten al lui Tudor Vladimirescu, Iancu Jianu și Petrache Poenaru.
Cu o suprafață de 647 metri pătrați, cu investiții financiare consistente, proprietatea a fost renovată și restaurată în anul 2021, fiind păstrate și puse în evidență elementele arhitecturale specifice secolelor VXIII – XIX.Monumentul de patrimoniu adăpostește 19 camere și 8 băi, dispuse decomandat, precum și un teren adiacent de 558 metri pătrați, fiind poziționat în centrul orașului Târgu-Jiu. Astfel, Casa Moangă se află în cea mai concentrată zonă a orașului, oferind acces rapid la cele mai importante puncte de interes și o perspectivă avantajoasă investitorilor și proprietarilor săi.

Definită într-un stil arhitectural brâncovenesc, cu influențe subtile orientale, Casa Moangă păstrează elementele centrale ale stilului neo românesc, cu finisaje unice (mozaic autentic, parchet, gresie), extrem de valoroase pentru orice pasionat de istorie și de artă.
Cu o dispunere pe trei niveluri, Casa Moangă va reprezenta o achiziție premium pentru viitorii proprietari, ce pot alege ca aceasta să devină un reper cultural sau să se transforme într-o investiție de business prin transformarea sa într-un birou de avocatură, un studio de arhitectură, o clinică medicală completă și integrată sau un obiectiv turistic ce oferă posibilitate de cazare trecătorilor pasionați de artă și de bun gust.
„A investi într-o proprietate precum Casa Vasile Moangă înseamnă recunoașterea valențelor culturale, istorice și investiționale. Un astfel de edificiu poate adăposti evenimente culturale, seri tematice, un muzeu cu specific sau se poate transforma într-un spațiu de poveste ce adăpostește birouri de avocatură prestigioase, studiouri de arhitectură, clinici medicale cu tradiție sau, de ce nu, turiștii care apreciază mirosul podelelor pe care au pășit figuri istorice, pereții care poartă vocile hotărâte ale boierilor vremilor trecute”, a declarat Ruben Drăghici, Manager General Domina Imobiliare
Mai multe detalii despre proprietate pot fi găsite în platforma imobiliară Domina Imobiliare, tranzacția fiind operată în exclusivitate de agenție.

„Investitorii interesați vor beneficia de un set integrat de servicii imobiliare, ce include consultanță, audit de business și de Real Estate, precum și întregul flux de asistență în achiziția unei proprietăți de lux. De asemenea, pentru investitorii care nu sunt familiarizați cu regiunea Oltenia și cu perspectivele de creștere și dezvoltare locală, Domina Imobiliare va oferi consultanță de specialitate în definirea pieței, trendurilor și oportunităților locale”, se specifică în comuniatul transmis de companie.
Despre Domina Imobiliare
Cu experiență de peste 13 ani în domeniul imobiliar, Domina Imobiliare este cel mai important jucător al pieței tranzacțiilor de profil din județul Gorj, având un portofoliu de sute de oferte active constant, gestionate de o echipă specializată. Prin experiența miilor de tranzacții efectuate cu succes, Domina Imobiliare este punctul de întâlnire al nevoilor din industriile creative, de producție și de servicii, fiind principalul reper al celor peste 12.000 de clienți care au beneficiat de serviciile complete ale agenției.
———————————————
Conținut preluat din feed-ul autorului. Citește tot articolul aici: https://www.economica.net/monumentul-istoric-casa-moanga-din-targu-jiu-a-fost-scos-la-licitatie_542258.html

crossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram