butterfly-residence-logo
Menu

septembrie 22, 2021

O casă în interiorul dealului

Din cele mai vechi timpuri oamenii au căutat locuri pentru casele lor. Au început în peșteri, apoi au evoluat spre case deasupra solului și acum ajung la cer în uimitoarele zgârie-nori.

Dar există o persoană care crede că întoarcerea la originile noastre este perfectă pentru o casă. Acesta este designerul de case Christian Muller care a proiectat și apoi a ajutat la construirea unei case originale, care este aproape în întregime în interiorul unui deal. Este foarte neobișnuit, într-adevăr, dar dacă te gândești la asta, există o mulțime de avantaje pentru poziționarea sa.

În primul rând nu pierde energie prin pereți, ci dimpotrivă, toată energia este economisită aici, deoarece este înconjurată de deal din toate părțile și astfel este protejată de temperaturi scăzute, deci necesită o încălzire minimă. Apoi este poziționat astfel încât să folosească lumina soarelui cât mai mult timp pentru a evita consumul prea mare de energie electrică, fiind astfel o casă destul de „verde”.

Unii oameni ar putea găsi ciudat, dar mi se pare cu adevărat interesant și unic. Casa este situată în satul elvețian Vals și este tăiată într-o pantă de munte. A fost un proiect care s-a terminat primul și după aceea a devenit faimos în toată lumea prin pozele făcute de fotograful Iwan Baan care le-a publicat în cele mai prestigioase reviste care sunt conectate la acest tip de arhitectură de casă.

crossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram