butterfly-residence-logo
Menu

noiembrie 2, 2021

Speedweel demarează construcția primelor apartamente din proiectul PALTIM din Timișoara, o investiție totală de 65 de milioane de euro

Speedweel demarează construcția primelor apartamente din proiectul PALTIM din Timișoara, o investiție totală de 65 de milioane de euro
Speedweel a cumpărat în 2019 fabrica de pălării PALTIM din Timișoara de la fondul american New Century Holdings (NCH), a cărui activitate în România este coordonată de Siminel Andrei.
Dezvoltatorul a investit până în prezent 11 milioane de euro în achiziția terenului și pregătirea acestuia pentru demararea lucărilor de construcție, care, potrivit estimărilor, vor fi pornite spre sfârșitul acestui an, arată informațiile companiei furnizate la solicitarea Economica.net.
În primă fază vor fi construite 123 de apartamente din totalul de 236 de unități. În total, proiectul PALTIM va avea și spații comerciale, dar și o clădire de birouri. Speedweel va conserva moștenirea istorică și culturală a acestei locații prin renovarea unei vile monument și a unei clădiri care făcea parte din fosta fabrică de pălării. Vila va găzdui spații de birouri și un restaurant, iar cea de-a doua clădire istorică va fi transformată într-o cafenea.
„Suntem entuziasmați să lansăm PALTIM. Este un proiect special pentru noi, fiind și primul pe care îl vom dezvolta în Timișoara. Locația cu importanță istorică adaugă și mai multă valoare conceptului. Prin intermediul PALTIM, ne dorim să readucem la viață această zonă împreună cu istoria ei și să o redăm comunității. Vom crea aici un nou cartier în cadrul căruia o comunitate va crește și care va contribui la dezvoltarea zonei”, spune Didier Balcaen, CEO și cofondator Speedwell.
Blocul cu cele 123 de apartmente va avea un regim de înălțime de șapte etaje, cu studiouri și apartamente de 2, 3, și 4 camere. Termenul de livrare estimat pentru aceasta este martie 2024, iar prețurile pornesc de  la 78.500 de euro plus TVA pentru un studio și ajung la 131.800 de euro plus TVA pentru cele cu trei camere.
Speedwell are mai multe proiecte în derulare în Bucureşti, printre care Triama Residence si The Ivy pe segmentul rezidențial, clădirea de birouri MIRO și proiectul industrial SPACEPLUS. Compania mai deține proiectul mixt Record Park în Cluj-Napoca, Paltim în Timişoara şi proiectul rezidențial cu funcțiuni de retail, Riverside City în Râmnicu Vâlcea.

———————————————
Conținut preluat din feed-ul autorului. Citește tot articolul aici: https://www.economica.net/speedweel-demareaza-constructia-primelor-apartamente-din-proiectul-paltim-din-timisoara-o-investitie-totala-de-65-de-milioane-de-euro_539046.html

crossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram